Közteherváltozások a Gyurcsány-csomagban

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2006. augusztus 21.) vegye figyelembe!

Megjelent a Cégvezetők Kiskönyvtára 2006/06. számában (2006. augusztus 21.)

Nemcsak a gazdasági élet szereplői, hanem a magánemberek is élénk figyelemmel várták a kormányzati szándékok szerint az államháztartás egyensúlyának javítására hivatott intézkedéseket. Bizonyára minden cégvezető ismeri már a szinte unalomig ismételt érveket és ellenérveket a bevezetendő megszorításokkal, szigorításokkal kapcsolatosan, ám hogy mit is tartalmaznak az ezekről szóló törvénymódosítások, azt még csak kevesen ismerik, pedig a lényeg sokszor a részletekben bújik meg.

Különszámunkban a jogszabályok előkészítésében részt vevő pénzügyminisztériumi szakemberek foglalják össze a közterhekre vonatkozó idei és 2007-es változásokat. A konkrét rendelkezések ismeretében lehet csak felkészülni a közeljövő gazdasági kihívásaira, s lehet kidolgozni a megfelelő túlélési stratégiákat a vállalkozások számára.

Az összeállítás adónemenként veszi sorra az új szabályokat, s részletesen ismerteti a tb-terhekkel kapcsolatos új előírásokat is. Külön teret szentelünk az adózás rendjére vonatkozó változásoknak.

A különszám reményeink szerint hathatós segédletül szolgál a vállalkozások számára ahhoz, hogy a lehetőségekhez képest optimalizálják a közterheiket.

A szerkesztők

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2006. augusztus 21.) vegye figyelembe!