Tb-kalauz 2006

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2006. március 17.) vegye figyelembe!

Megjelent a Cégvezetők Kiskönyvtára 2006/03. számában (2006. március 17.)

Minden vállalkozás életének sarkalatos pontja a cég társadalombiztosítási helyzete, hiszen a járulékfizetési kötelezettség alapvetően meghatározza a foglalkoztatást, s ezen keresztül a gazdasági társaság tevékenységét.

Különszámunkban a "kályhától", azaz a biztosítási kötelezettség, a társadalombiztosítási jogállás kérdéskörétől indulva feltérképezzük a társas vállalkozások társadalombiztosítással összefüggő kötelezettségeit. Kalauzunk végigvezeti az olvasót a különféle cégformákra, a foglalkoztatottakra, a foglalkoztatási formákra vonatkozó szabályokon, s részletesen ismerteti a járulékfizetés rendjét, a járulékmentesség eseteit. Külön teret szentelünk a különféle adatszolgáltatási kötelezettségeknek, s önálló fejezetben tárgyaljuk az úgynevezett ekho szerinti járulékfizetést.

Összeállításunkból - reményeink szerint – a cégvezetés tiszta képet kaphat a jelenlegi társadalombiztosítási rendszerről, s ennek birtokában könnyebben kijelölheti a cég társadalombiztosítási mozgásterét, a vállalkozás fejlődési irányait.

A szerkesztők

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2006. március 17.) vegye figyelembe!