Befektetési kiskáté

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2005. január 7.) vegye figyelembe!

Megjelent a Cégvezetők Kiskönyvtára 2005/02. számában (2005. január 7.)

Minden befektetés sikeréhez tisztában kell lennünk céljainkkal, lehetőségeinkkel és korlátainkkal. Ismernünk kell a befektetés tárgyának sajátosságait, s hogy miként működik a befektetési piac. El kell döntenünk azt is, milyen távra akarunk befektetni: rövid időre vagy évekre, esetleg évtizedekre.

Különszámunk a fenti elvek szerint dolgozza fel a jelenlegi tőkepiaci helyzetet, ahol nagy az innováció, s hangsúlyosan érvényesül a globalizáció. A gyorsan változó feltételek felismerése, a rugalmas piaci alkalmazkodás, a pillanatnyi lehetőségek kihasználása teszi dinamikussá a tőkepiac működését, s biztosítja a befektetők minél nagyobb hasznát.

Összeállításunk gyakorlati tudnivalókkal vértezi fel az olvasót, hogy biztonsággal mozoghasson befektetőként a mára uniós dimenziókba lépett tőkepiacon, minimálisra csökkentve az üzleti kockázatot. Ennek érdekében átfogó képet adunk arról, hogy milyen befektetési lehetőségeket nyújt a jelenlegi szabályozás, melyek a befektetőket védő garanciák, mit várhatunk a befektetési szolgáltatóktól, hogyan működik a tőzsde, mikor, ki szerezhet információkat üzleti titkainkról. A függelékben összegyűjtöttük azokat a legfontosabb fogalmakat, amelyek ismerete elengedhetetlen a tőzsdéző vállalkozások számára.

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2005. január 7.) vegye figyelembe!