Adók, járulékok, illetékek 2004

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2003. november 19.) vegye figyelembe!

Megjelent a Cégvezetők Kiskönyvtára 2003/08. számában (2003. november 19.)

A következő adóévet sem kezdhetjük el anélkül, hogy még az idén ne tanulmányoznánk alaposan az adókra, járulékokra, illetékekre vonatkozó szabályozás változásait. Nemcsak időt, hanem pénzt is nyerhet az, aki már most megkezdi a felkészülést, hiszen ezt a kötelező olvasmányt előbb-utóbb számon kérik rajtunk.

A több mint száz Magyar Közlöny-oldalnyi joganyag minden adónemnél tartalmaz módosításokat, pontosításokat, de változások lesznek a társadalombiztosítással kapcsolatos terhekben és az illetékfizetésben is, valamint új törvény váltja fel az adózás rendjéről szóló eddigi szabályozást.

Ez évi utolsó különszámunkban a törvény-előkészítésben részt vevő szerzőink jóvoltából – immár hagyományosan – pontról pontra, adónemről adónemre áttekintjük és szükség szerint értelmezzük az új passzusokat, megvilágítva a módosítások célját, lényegét. Igyekszünk átfogó képet adni mindazokról a szabályokról, amelyekkel a vállalkozásoknak számolniuk kell a jövő évre vonatkozó pénzügyi, gazdasági tervezés során.

A részletes, tárgyszerű feldolgozás reményeink szerint ezúttal is könnyen átlátható, a napi munkában jól használható adózási segédanyagot jelent majd olvasóink számára.

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2003. november 19.) vegye figyelembe!