Adókalauz 2002

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2001. augusztus 15.) vegye figyelembe!

Megjelent a Cégvezetők Kiskönyvtára 2001/08. számában (2001. augusztus 15.)

Bevallások, feltöltési kötelezettség, önellenőrzés, könyvelés, előlegfizetés, adó-viszszaigénylés: az adózás egész évben rendszeresen tennivalókat ad a vállalkozásoknak. Adózni senki sem szeret, ám ez nem jelenti azt, hogy a cégek elhanyagolhatják ebbéli kötelezettségeiket. A kiegyensúlyozott cégműködéshez az is hozzátartozik, hogy előre feltérképezzük a következő adóév feladatait, s felkészülünk azok teljesítésére. Az adózásnak ugyanis szigorú rendje van, s bizony sok kellemetlensége adódhat annak, aki ezzel nem számol. A késedelemnek, a mulasztásnak, a különféle technikai hibáknak komoly anyagi következményei is vannak.

Idei utolsó különszámunkban már a jövő évi penzumokkal foglalkozunk. A november 12-én elfogadott törvénymódosításokra is tekintettel teljes körű képet adunk a határidős tennivalókról, időrendben felsorolva az adózás szempontjából fontos naptári napokat. Kitérünk az általánostól elérő adózási módokat érintő határidőkre is.

Részletesen ismertetjük az adózás menetét, áttekintjük, mikor s hogyan kerülünk kapcsolatba az adóhatósággal, milyen jogai és kötelezettségei vannak az adózónak az adóigazgatási eljárásban.

A szokásos fogalomtár mellett összeállításunkban helyet kap az adózási kötelezettségek teljesítésére szolgáló különféle nyomtatványok táblázatos ismertetése is.

A különszám reményeink szerint könnyen áttekinthetővé teszi az előttünk álló adóév feladatait, segítséget ad a helyes és pontos adózáshoz.

A szerkesztők

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2001. augusztus 15.) vegye figyelembe!