Ingatlanügyeink

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2000. május 22.) vegye figyelembe!

Megjelent a Cégvezetők Kiskönyvtára 2000/05. számában (2000. május 22.)

Ingatlanügye mindenkinek van, hiszen ingatlantulajdon vagy ingatlanra vonatkozó valamilyen használati jog előfeltétele a cégek működésének, s az embereknek is lakniuk kell valahol. Magyarországon virágzik az ingatlanpiac, már ami az árak jó ideje tartó folyamatos emelkedését illeti. Ha ehhez hozzáadjuk a még mindig nem elhanyagolható mértékű inflációt s az igen alacsony betéti kamatokat, meg kell állapítanunk, hogy az ingatlan az egyik legbiztosabb és legjövedelmezőbb befektetés. A külföldiek tulajdonszerzésének előbb-utóbb elkerülhetetlen liberalizációját követő fizetőképes keresletnövekedés inkább erősíti az áremelkedéssel kapcsolatos változásokat.

Különszámunkban mind a magánszemélyek, mind a cégek szempontjából összefoglaljuk az ingatlanszerzéssel kapcsolatos tudnivalókat. Szisztematikusan ismertetjük az ingatlanszerzés különféle jogcímeit, a földhivatali eljárást, az ingatlanszerzéshez kapcsolódó illetékfizetési kötelezettségeket, a külön foglalkozunk az adózási kérdésekkel.

Összeállításunkat útmutatóul szánjuk az ingatlanügyletek megkötéséhez, hogy elkerülhetők legyenek az olyan helyzetek, amikor jégre vihetik az embert.

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2000. május 22.) vegye figyelembe!