Éves zárás és optimalizálás

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (1999. november 18.) vegye figyelembe!

Megjelent a Cégvezetők Kiskönyvtára 1999/08. számában (1999. november 18.)

Az év vége minden cég életében az adózásra való felkészülés, a könyvelés rendbetétele jegyében telik, hiszen le kell zárni a gazdasági évet. A jogszabályok fontos kötelezettségeket határoznak meg erre az időszakra a vállalkozások számviteli feladatai között. Az éves zárásra való általános felkészülést követően el kell végezni a megfelelő zárlati munkálatokat, össze kell állítani az éves beszámolót.

A kötelező számviteli feladatokon túl ez az időszak alkalmas arra is, hogy megtegyük a szükséges lépéseket a cég lehető legoptimálisabb adózása iránt, vagyis hogy kihasználjunk minden alkalmat a céget terhelő köztartozások minél alacsonyabb mértékre szorításához.

Ez évi utolsó tematikus összeállításunkban e két területet érintő tudnivalókat rendszerezzük azzal a nem titkolt céllal, hogy segítsük a cégek adózására való felkészülését. A különszám első részében – logikai sorrendben – ismertetjük az éves zárás számviteli, adózási szabályait, míg a második részben az adóoptimalizálás jogszerű lehetőségeit vesszük sorra. A témaköröket kiválóan ismerő, a gyakorlatban jártas szerzőink útmutatása alapján a rutinszerű feladatok mellett megmutatjuk, milyen legális technikákkal élhetünk az adózás során.

Az alapos felkészülés, a kötelezettségek pontos teljesítése és a jogszerű megoldások alkalmazása után aggodalom nélkül várhatjuk az adóellenőrt...

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (1999. november 18.) vegye figyelembe!