Keresés eredménye Cégvezetői archívumban

9 találat a megadott világválság keresőszóra
1. találat: Életbiztosítások
Megjelent a Cégvezetés (archív) 79. számában (2004. november 1.)
Most kezdődő sorozatunk első része az életbiztosítások módozatait járja körbe. Szó esik a szerződési ajánlatot tevő alkusz kötelezettségéről, a biztosított egészségi állapotától nem független díjszabási feltételekről, de arról is, hogy a szerződőnek - saját érdekében - leginkább mivel kell tisztában lennie a biztosítás megkötésekor.
tovább
2. találat: Műtárgycsemegék
Megjelent a Cégvezetés (archív) 66. számában (2003. október 1.)
Az aukciós híradások nagy része valamilyen szenzációhoz kötődik: ezt sok millióért eladták, azt megvették, X. Y.-t becsapták, Y. X.-re hamisítványt sóztak... Pedig a műkereskedelem puszta gazdasági folyamat: adásvétel. Csak éppen a tárgya más, mint a többié - egyedi, megismételhetetlen, szép. Esetleg már régóta szép. Értéke tehát nem feltétlenül a benne rejlő anyagi, hanem sokkal inkább a szellemi érték: a szépség, a ritkaság, a régiség. A világban - és némi időeltolódással Magyarországon is - idestova százötven éve zajlik ez a folyamat.
tovább
3. találat: Mértékadó minősítések
Megjelent a Cégvezetés (archív) 53. számában (2002. szeptember 1.)
Noha fel-felmerülnek kétségek a nagy nemzetközi hitelminősítők tevékenységével, szerepével kapcsolatban, a világ befektetői mégis szinte bibliaként használják e nagy tekintélyű intézmények besorolásait. Egy-egy minősítésük - esetenként már annak ténye is - rangot jelent. Magyarország először 1989-ben kapott minősítést.
tovább
4. találat: Tartozik és követel
Megjelent a Cégvezetés (archív) 40. számában (2001. augusztus 1.)
Az elmúlt év végére a magyar állam nettó külföldi adóssága - amely a rendszerváltás után megközelítette a 20 milliárd dollárt - 2,6 milliárd dollárra csökkent. Hazánk nemrég még a világ egyik legeladósodottabb országának számított, néhány év alatt azonban kilábalt az adósságcsapdából. Csoda történt? Nem, csak az adósság tartozássá alakult át, amely bár alacsonyabb szinten, de szintén kockázatokat rejt az ország számára. Cikkünkben a magyar gazdaság eladósodásának okait és a korábbi adósság tartozássá való átalakulását mutatjuk be.
tovább
5. találat: Költségvetési tangó
Megjelent a Cégvezetés (archív) 36. számában (2001. április 1.)
tovább
6. találat: Ajánló
Megjelent a Cégvezetés (archív) 31. számában (2000. november 1.)
tovább
7. találat: Részvények értékelése
Megjelent a Cégvezetés (archív) 12. számában (1999. március 1.)
tovább
8. találat: A pénztárak és a tőzsdeválság
Megjelent a Cégvezetés (archív) 10. számában (1999. január 1.)
tovább
9. találat: A fegyverüzlet napjainkban
Megjelent a Cégvezetés (archív) 1. számában (1998. március 1.)
tovább